Сребро за Србију на СП у самбоу освојила наша ученица

Ивана Гордић преко 75 килограма и Слађана Адам, до 70 кг освојиле су сребрне медаље. Рускиња Речкалова брзо је полугом на руци савладала српску прдставницу, док је Лавинија Јонеску била боља од Иване Гордић.

Гордић је у полуфиналу савладала Украјинку Бјеликову са 2:0, а Адам Францускињу Местре.

Освојене су три бронзане медаље. У апсолутној категорији трећи на свету је Владимир Гајић, који је у борби за бронзу савладао горостасног Узбекистанца Тагајева са 6:0. Прво је савладао Украјинца Бондаренска са 4:2, затим Пољака Пујса са 1:0. У полуфиналу је изгубио полугом на руци од Руса Осипенка, да би на крају славио у мечу за треће место.

Јуниорка Ленке Леваи, до 60 кг, је вољом жреба наступила у полуфиналу, где је од ње била боља Украјинка Куневич, па је наша девојка аутоматски освојила треће место.

Јуниор Богдан Швоња је у категорији до 81 килограма у четвртфиналу изгубио од Молдавца Горбана, који га је вукао кроз репасаж, где је наш борац савладао Украјинца Сударкова са 2:1 и освојио бронзу.

Без одличја је остала најбоља српска самбоисткиња Ивана Јандрић у категорији до 68 кг. Она је и поред вођства од 8:1, изгубила меч осмине финала од Комљанове из Узбекистана са 10:8.

Жељана Благојевић до 52 кг, Стефан Жупарић до 82 кг и Марко Отић до 70кг, изгубили су мечеве за бронзу.

Србију су последњег дана представљали и Драгољуб Грбић комбат 90 кг, Небојша Николић 62 кг, Јован Мунтилак у 87+, и Ђорђе Јовановић комбат до 68 кг.

Извор: НС Хроника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *