Републичко такмичење из ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Републичко такмичење из енглеског језика за ученике IV разреда средњих школа одржано је у недељу, 26. марта 2023. године, на Филолошком факултету у Београду

Средњу школу „Лукијан Мушицки“ из Темерина представљао је ученик IV4 разреда, Бора Бјелогрлић, који се пласирао на Републичко такмичење будући да је на претходном нивоу такмичења освојио 2. место у конкуренцији свих гимназија и средњих школа у Јужнобачком округу, а исто тако имао и одговарајући број освојених бодова као други услов. За такмичење је ученика припремала професор енглеског језика и књижевности Весна Поповић.

Ученик, Бора Бјелогрлић, је прошао сва три елиминациона писмена дела такмичења, а то су: читање, слушање и тест (речи и граматика).

На овом нивоу такмичења пропозиције су такве да се на усмени део такмичења позива само 15 ученика из целе Републике који су освојили највећи број бодова, а претходно прошли сва три писмена дела такмичења (читање, слушање и тест) од којих је сваки део елиминациони. Ове године је на усмени део такмичења из енглеског језика позвано укупно 16 ученика. То су ученици који су прошли сва три елиминациона писмена дела такмичења и освојили 40 и више бодова за општу категорију. 

Наш кандидат је прошао сва три елиминациона писмена дела такмичења и освојио 37 бодова, што је огроман успех. Честитке свим ученицима који су се пласирали на републички ниво такмичења из енглеског језика као и њиховим менторима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *