Окружно такмичење из ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Окружно такмичење из енглеског језика за ученике IV разреда средњих школа одржано је у суботу, 4. марта 2023. године, у „Карловачкој гимназији“ у Сремским Карловцима. Средњу школу „Лукијан Мушицки“ из Темерина представљао је ученик IV4 разреда, Бора Бјелогрлић и освојио 2. место у конкуренцији свих гимназија и средњих школа у Јужнобачком округу. За такмичење је ученика припремала професор енглеског језика и књижевности Весна Поповић.

Обавештењем од 11.03.2023. године на сајту Друштва за стране језике и књижевности, ученици који су на окружном/градском такмичењу освојили 36 и више бодова пласирали су се на Републичко такмичење које се одржава у недељу, 26.03.2023. године на Филолошком факултету у Београду, што је потвда пласмана ученика наше школе, Боре Бјелогрлића, на наредни ниво такмичења – Републичко такмичење.

Важно је напоменути да се такмичење из страних језика организује само за ученике завршних разреда средњих школа и да је конкуренција оштра, а пропозиције такве да на наредни ниво такмичења може да се пласира само 150 ученика из целе Републике. Ове године се на Републичко такмичење из енглеског језика пласирало укупно 168 ученика, будући да су имали једнак број бодова. То су ученици који су освојили 1. и 2. место на окружном такмичењу. Део ученика који је освојио 2. место и сви ученици који су освојили 3. место, нису се пласирали на наредни ниво такмичења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *