Позив за ученике

Желимо да Вас обавестимо да је објављен позив за ученике средњих стручних школа који желе да учествују у програму стручне праксе у иностранству. За пријаву и учествовање у програму стручне праксе неопходан је ниво знања енглеског језика који омогућава неометану комуникацију.

Привредна комора Србије у партнерству са италијанском организацијом Унисер, специјализованом за интернационалне програме размене, спроводи пројекат Европске комисије под називом ИНТЕРВЕТ. Овом приликом пројекат нуди могућност стручне праксе у Словенији (Марибор) у сврху:

  • пружања могућности ученицима стручних школа да стекну техничке и професионалне вештине кроз, наставним планом, предвиђену стручну праксу, чиме се повећавају њихове шансе за проналажење посла након завршетка образовања;
  • даље модернизације образовања путем улагања у нове методологије попут стажирања у иностранству, а у складу са исходима учења који се тичу кључних компетенција и професионалних вештина које тржиште рада захтева;
  • успостављања методологије координације засноване на структури конзорцијума, с циљем установљења мобилности као правила а не изузетка, као што налажу стратешки документи Европске уније.

Овај конкурс нуди 10 грантова за стручну праксу у Марибору у трајању од месец дана, за ученике из Србије, која ће бити организована у периоду од 1. 06. до 30. 07. 2021. године, осим у случају измена које се могу јавити из организационих разлога.

Молимо Вас да о објављеном позиву обавестите ученике Ваше школе. Текст позива достављамо у прилогу. Ученици пријаву могу поднети на следећем линку: https://intervetwb.net/calls-serbia/
најкасније до 19. новембра 2020. године у 00 часова.

За сва питања или додатне информације на располагању Вам је Служба за дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије: intervet@pks.rs, 011/4149471, 011/3304532.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *