Такмичење из Српског језика и књижевности

Испод можете прочитати детаљан чланак о успеху наших ученика. Честитамо! 

A szöveg alatt olvashatnak részletesen is a versenyről. Gratulálunk!

ФЕБРУАР – МЕСЕЦ У ЗНАКУ ТАКМИЧЕЊА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ

Током фебруара одржана су два општинска такмичења у оквиру предмета српски језик и књижевност – такмичење из књижевности „Књижевна олимпијада“ и такмичење из српског језика и језичке културе.

Општинско такмичење „Књижевна олимпијада“ одржано је 11. 2. 2023. г. у Гимназији „Лаза Костић“ у Новом Саду. Средњу школу „Лукијан Мушицки“ из Темерина представљало је четворо ученика: Анастасија Зорић (I3), Никола Љубичић (I4), Дијана Јовановић (III4) и Сања Мрђа  (IV4). Ученици су остварили вредне резултате: Анастасија Зорић освојила је 1. место у конкуренцији првих разреда,  Дијана Јовановић освојила је 3. место у конкуренцији трећих, а Сања Мрђа такође 3. место у конкуренцији четвртих разреда. Ове три ученице уједно су се пласирале и на наредни ниво такмичења.

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе одржано је 25. 2. 2023. г. поново у Гимназији „Лаза Костић“ у Новом Саду. И на овом такмичењу нашу школу је представљало четворо ученика: Николина Војновић (I3), Дуња Грујичић (II4), Игор Ембер (III3) и Јелена Глушац  (IV4). Ученици су такође остварили вредне резултате: Николина Војновић  освојила је 1. место у конкуренцији првих разреда,  Дуња Грујичић освојила је 3. место у конкуренцији других разреда, док је Игор Ембер освојио 3. место у конкуренцији трећих разреда.  Ово троје ученика уједно су се пласирали и на наредни ниво такмичења. 

Успеси наших ученика су још већи ако се узме у обзир чињеница да су остварени у оштрој конкуренцији најбољих новосадских средњих школа. За такмичење из књижевности ученике су припремале професорке Маријана Радовановић и Александра Скенџић, а за такмичење из српског језика и језичке културе Александра Скенџић.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük