Угледни час - 06.04.2023. -

Дана 6.4.2023. године, професорка енглеског језика, Гордана Тот, одржала је огледни час у одељењима III6 (Заваривач – на мађарском наставном језику) и III7 (Оператер за израду намештаја-на српском наставном језику).

Тема је била употреба енглеског језика у посебне сврхе-утврђивање и систематизација стручних израза. III6 је израђивало речник стручних израза везаних за алате и процесе у заваривању (‘А дицтионарy оф њелдинг термс ин Енглисх анд Хунгариан’), а III7 је израђивало речник стручних израза везаних за алате који се користе за израду намештаја (‘А дицтионарy оф царпентрy тоолс ин Енглисх анд Сербиан’) .

Ученици су кроз групни и индивидуални рад успешно показали ниво усвојености стручних израза и на другачији начин одрадили утврђивање и систематизацију градива.

Угледни час - 09.12.2022. -

Ученици IV4 одељења су са професорком историје Биљаном Лазић учествовали на часовима посвећеним култури сећања на жртве Другог светског рата, 09.12.2022.г1. и 2.ч.послеподневне смене под називом ,,Јасеновац- погром који траје,, Ученици III4 одељења, који су такође били присутни на часовима, као и IV4 одељење су могли чути низ чињеница о селу Јасеновац, жртвама логора, идејним творцима усташког покрета, геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима, страдању православних Срба и њихове деце, као и осталих народа који се идеолошки нису уклапали у политику усташке Независне Државе Хрватске.Ученици и присутни предметни наставници су се упознали са потребом неговања културе сећања на невине жртве и праведнике из тог периода, као што је била Дијана Будисављевић.
На крају часова су сви ученици понели са собом мисли нашег Светог Владике Николаја Велимировића, које гласе :“Kо се освети, тај се не посвети“.